Lediga jobb som Kyrkoherde i Gagnef

Se lediga jobb som Kyrkoherde i Gagnef. Genom att välja en specifik arbetsgivare kan du även välja att se alla jobb i Gagnef som finns hos arbetsgivaren.

Kyrkoherde till Gagnef Pastorat

Ansök    Okt 13    Norén & Lindholm AB    Kyrkoherde
Är du en inspirerande ledare med en stark tro och en vision att utveckla vår kyrka i tiden och samhället? Då kan du vara vår nya kyrkoherde! Gagnef Pastorat, beläget i det natursköna Dalarna, är ett mångfacetterat och levande pastorat med rik historia och spännande framtid. I pastoratet ingår tre församlingar, Gagnef, Mockfjärd och Dala-Floda. Ca 75% av kommuninnevånarna tillhör Svenska kyrkan. Pastoratet har en positiv medlemsutveckling. Vi söker nu en ... Visa mer
Är du en inspirerande ledare med en stark tro och en vision att utveckla vår kyrka i tiden och samhället? Då kan du vara vår nya kyrkoherde!

Gagnef Pastorat, beläget i det natursköna Dalarna, är ett mångfacetterat och levande pastorat med rik historia och spännande framtid. I pastoratet ingår tre församlingar, Gagnef, Mockfjärd och Dala-Floda. Ca 75% av kommuninnevånarna tillhör Svenska kyrkan. Pastoratet har en positiv medlemsutveckling.

Vi söker nu en engagerad och inspirerande kyrkoherde som vill vara med och forma framtiden för vårt pastorat, en kyrka i tiden och samhället.

Uppdraget Det här är en mycket bred och viktig roll där du givetvis kommer att ha ansvar för att leda och utveckla gudstjänstlivet, diakoni, barn-och ungdomsverksamhet och musikliv utifrån församlingsbornas behov.

En viktig del i din roll som kyrkoherde är att leda våra församlingar till en modern kyrka som är i tiden. Du hittar gärna nya arenor att närvara på, för att skapa relevanta mötesplatser där frågor om kristen tro kan skapa mening för människor. Vi vill att du bidrar till att skapa en inkluderande och öppen kyrklig miljö, där människor alltid känner sig välkomna.

Du behöver jobba med en folkkyrklig förankring och kunna ta hänsyn till de tre församlingarnas olika tradition och särart. Då det finns andra kristna grupper i Gagnefs kommun är det viktigt att du som kyrkoherde söker ett gott ekumeniskt samarbete med dessa grupper.

I pastoratets församlingsinstruktion finns 3 utpekade fokusområden, som vi förväntar oss att du som kyrkoherde ska arbeta med, dessa punkter är:

 Familjediakoni med inriktning på generationsöverskridande verksamhet. Det diakonala arbetet anpassas utifrån det lokala behov som växer fram.
Gagnef är en av Sveriges barnrikaste kommuner så arbetet med att utveckla barn- och ungdomsarbetet är mycket viktigt. Här gäller det bl.a. att stärka barnverksamheten i åk 5–7 och att söka sig fram till en fritidsverksamhet som upplevs meningsfull och relevant för ungdomarna, samt även skapa samtalsgrupper för föräldrar och barn med NPF.
Utveckla kyrkans arbete med miljö och hållbarhet. Vi behöver arbeta med klimat, ekonomisk och social hållbarhet, själva och i samverkan med andra.


 

Du kommer att få personalansvar för totalt 36 personer, vilka du med ett aktivt och tydligt ledarskap kommer att motivera, inspirera och coacha framåt i deras utveckling. Viktigt är att du både kan och vill ta bygdens kultur till ditt hjärta och att du vill bli en del att trakten och även bosätta dig här.

Vem söker vi Den formella bakgrunden är att du är prästvigd och därefter skaffat dig en kyrkoherdeutbildning samt även någon form av ledarskapsutbildning. Vi vill dessutom att du har hunnit skaffa dig en dokumenterat fin erfarenhet av verksamhetsledning som även gett dig grundläggande kunskaper inom HR.

Din personlighet är otroligt viktig för oss. Du är en erfaren ledare med en naturlig pondus som vågar ta plats, lyssnar och tar aktiv ställning, samtidigt som du har en stor portion ödmjukhet och lyhördhet. Du är ledaren som har modet att driva och stå kvar vid de förändringar som vi beslutat om. Du är också öppen för att ändra och utveckla längs vägen, för du brinner verkligen för att inspirera, motivera, driva förändringsarbete och bygga team. Du behöver ha ett kommunikativt förhållningssätt och förmåga att sätta ord på vilja och ambitioner för att bygga relation mellan dig som kyrkoherde, kyrkorådet, medarbetare och församling.

Välkommen till ett spännande pastorat som vill ha en levande kyrka i alla kommundelar och en kyrka som går framtiden tillmötes framåtlutad.

Läs gärna mer om pastoratet här  https://www.svenskakyrkan.se/gagnef

 Om ansökan Om du tror att du är den rätta personen för den här utmaningen, så registrerar du din ansökan, inklusive CV och personligt brev på www.norenlindholm.se eller genom knappen nedan, gärna så snart du kan. Frågor om tjänsten besvaras gärna av Marie Lindholm?hos Norén & Lindholm på 021-81 18 88.?I alla N&L’s rekryteringsprocesser blir du testad,?både på ett logiskt och personligt plan. Med hjälp av tester genomför vi en objektiv rekryteringsprocess.

Välkommen med din ansökan! Visa mindre